Bepaal hier snel welke alarminstallatie voor u geschikt is

kosten alarmsysteem

Een veel gestelde vraag is: “wat kost een alarminstallatie?

Deze vraag is nooit direct te beantwoorden, omdat elke woning en elke situatie anders is, mensen een ander wensen- en verwachtingspatroon hebben, en vooral omdat de te beveiligen zaken nooit hetzelfde zijn.

Het is goed om even stil te staan bij de investering die u gaat doen.

Een goede vuistregel is, uw alarmsysteem / beveiliging moet in verhouding staan tot het risico. Een goedkoop bouwmarktpakketje voor een grote villa met veel kostbaarheden geeft een vals gevoel van veiligheid, en zal op tal van onderdelen tekort doen aan een goede beveiliging, bij inbraak zal uw verzekeraar dit niet als echte beveiliging aanmerken en minder of niet uitkeren.

Er zijn aanbieders die u een pakket bieden voor een vast bedrag per maand, met een contract voor 5 jaar, met aansluiting op de “meldkamer”.  **

Handig als u niet het gehele bedrag ineens kunt betalen, maar wel veel duurder als u de gehele contractduur vast zit aan deze aanbieder. Dit is een vorm van financiering die altijd duurder is dan een financiering bij uw bank.

Bovendien bent u geen eigenaar van het systeem, en contractueel verbonden voor 5 jaar.

Andere installateurs bieden u een alarmsysteem wat meteen uw eigendom is, en u zo nodig kunt financieren bij uw eigen bank, tegen een veel lager rentetarief.

Aansluiting op de meldkamer is optioneel als u weinig kostbaarheden heeft ( zie risicocalculator)

** vraag altijd goed door wat bedoeld wordt met een “meldkamer”, wat doet deze precies voor u, hoe is uw privacy gewaarborgd, is de meldkamer zelf gecertificeerd (zijn de medewerkers gescreend?)

Klik hier om door te gaan

Hoe kies ik een alarminstallatie? is powered by Wordpress | WordPress Themes